Hlavní navigace

Názor k článku Evropa se brání americké dominanci v cloudových technologiích od Jakub Suchy - Cela diskuse okolo Microsoftu, datech v cloudu a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2012 17:30

    Jakub Suchy (neregistrovaný)

    Cela diskuse okolo Microsoftu, datech v cloudu a Patriot Act je obycejny FUD. Microsoft bohuzel v ruce nema zadne detaily, empiricke zkusenosti a dukazy a pouze se pokusil presunout vahu rozhodovani na svou stranu (coz se mu povedlo). Zatimco jedna ruka Microsoftu siri FUD, druha radostne prodava Office365 umistene v USA evropskym firmam.

    Evropa by mela dat ruce pryc a pokud neco resit tak tlacit na USA aby zrusila Patriot Act. Bohuzel Evropske reseni je opet to nejhorsi a nejdrazsi - zadotujme konsorcium nami vybranych firem aby vymyslely lokalni system, ktery pak donutime par uzivatelu pouzivat. Konkurence nikde. Data protection zakony se bohuzel dotykaji nas vsech a jiz ted ohrozuji business spousty firem (proti zakonum samotnym nic nemam, bohuzel jejich implementace je zalostna - jko vzdy).

    Problem "evropskych" (rozumej statnich implementaci) cloudu je jejich roztristenost a unikatnost (vzdy postavene na unikatnim reseni nekompatibilnim s nicim jinym) pripadne nekonkurences­chopnost. Jako priklad nase reseni postavene na Amazon EC2 je perfektne zpusobile bezet i v EMEA regionu v Dublinu. Pokud nam Francie naridi prodavat zakaznikum reseni ve Francii (kde je ten volny trh v Evrope?), bude nas stat stovky tisic dolaru reseni upravit na konkretni cloud. Cele vynasobit kazdou Evropskou zemi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).