Hlavní navigace

Eutelsat představil nové připojení k internetu přes satelit

5. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
Logo satelitní digitální platformy DVB-S
5. 9. 2007

Francouzský operátor Eutelsat ve spolupraci s firmou ViaSat Inc. využil veletrhu IFA v Berlíně a představil nový obousměrný internet, který je možno přijímat ze satelitu. Služba bude funkční v Německu od konce září, v některých dalších zemích Evropy do konce roku.

Tooway, jak se nové řešení jmenuje, bude vhodné pro dámocnosti, které hledají ideální poměr mezi výkonem a cenou. Tooway bude využívat satelitu Hot Bird 6 a transpondérovou kapacitu na družici Eurobird 3. Maximální rychlost pro stahování dosahuje 2048kb/s, uplink 384kb/s. Ceny služby Tooway bude mít na starosti poskytovatel v dané lokalitě, kde bude k dispozici. V Německu se za nejnižší rychlost uploadu a downloadu bude platit 30 euro měsíčně po dobu dvou let. Za nejrychlejší internet (2048/156 kb/s) bude cena 90 euro.

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

Tooway má základ v broadbandové satelitní službě ViaSatu SurfBeam® DOCSIS®, která byla zatím s velkým úspěchem využita v Severní Americe. K příjmu je nutná venkovní vysílací i přijímací jednotka a vnitřní jednotka. Tooway bude k mání na pozici číslo 13°E, kde v Ku psámu přijmá programy, a v Ku pásmu je k dispozici i internet. Jak plyne z průzkumů, analytici očekávají, že Tooway bude mít veliký úspěch.

Zdroj: Parabola.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).