Hlavní navigace

Názor k článku DVB-T2 zavedou České Radiokomunikace už pod novým ředitelem od -=RYS=- - Zadny STB (ani IceCryp ani DreamBox) ani TV...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2012 16:45

    -=RYS=-

    Zadny STB (ani IceCryp ani DreamBox) ani TV nepouzivaji ciste jen CPU, jen hybridni tv MCU v kterem jsou periferni CPU/ridici CPU (ne moc vykonny)/jeden hodne vykonej DSP nebo vice stredne-mene vykonych DSP s razenim-prerusenim cinnosti mezi nima...to dela ridici CPU, vetsinou odnoz CPU 68k.
    To je obsah soucasnych multicipu v jednom pouzdre jako je treba CPU Cheertek CT216T ( http://www.digizone.cz/clanky/opticum-7003t-plus-set-top-box-v-norme-dvb-t/ ) nebo CT212U ( http://www.digizone.cz/clanky/opticum-7002t-zakladni-set-top-box-pro-seniory/ ) a CPU ST Omega STi5119ALC ( http://www.digizone.cz/clanky/icecrypt-s1000c-set-top-box-v-norme-dvb-s/ ).
    Jelikoz mam dokumentace od nekolika techto multi CPU, tak muzu potvrdit, ze jsem nenarazil na jedinej co by nemel bud aritmetickej cooprocesor pro dekompresni vypocty nebo rovnou DSP rady 56k nebo TI32.

    Predpokladam, ze multiprocesory do TV/STB co obsahuji alespon trochu vykonej DSP ci nekolik DSP, tak tyto CPU zvladnou spocitat v realnem case i H.265. Problem je, jestli externim fw pujde "vypnout" vnitrni P/ROMku se zadratovanym MPEG4 H.264 nebo jestli pujde tuto cast vnitrni pameti preklenout datama z flash pameti o novem kodeku ci kodecich. Protoze DSPcku je jedno co pocita, klicovej je driver-ovladac pro tento DSP-CPU pripadne jestli je fw spravne napsanej..pro danej DSP.

    Kdyz jsem mel ATARI 060 Falcon, tak na materske desce byl MC 68060 a MC DSP 56001, tedy 2 procesory a tak se programy museli psat tak, aby se vyuzivalo vykonu i DSP 56k, ktery je velmi rozsiren v autoCPU-strikackach, zvukovych kartach, GSM/UMTS telefonu atd...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).