Hlavní navigace

Do tendru na krajské sítě pro digitální rozhlas se zatím nikdo nepřihlásil

24. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
24. 11. 2010

Žádná společnost se zatím nepřihlásila do tendrů na provozovatele krajských sítí pro zemský digitální rozhlas, které v polovině října vypsal Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Serveru DigiZone.cz to řekl předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. Zatím se přihlásil nikdo, ale termín pro podání přihlášek je 3. prosince 2010, podotknul šéf rady telekomunikačního úřadu. Při podobných tendrech je běžné, že zájemci podávají přihlášky v poslední možný den.

K TÉMATU: Do tendru o sítě pro digitální rozhlas se přihlásíme, říká šéf firmy Teleko

Zájem o účast ve výběrových řízeních na krajské sítě pro digitální rozhlas serveru DigiZone.cz již potvrdila příbramská společnost Teleko, která se digitálnímu rozhlasu systematicky věnuje již několik let a provedla řadu krátkodobých i dlouhodobějších testů vysílání ve standardech DAB a DAB+. České Radiokomunikace coby největší provozovatel rozhlasových vysílačů v zemi se zatím nerozhodl, zda podá to těchto soutěží přihlášku.

ebf - tip - debata

ČTĚTE TAKÉ: České Radiokomunikace ještě neví, zda půjdou do tendrů o digitální rozhlas

Tendry na 13 krajských sítí se týkají kmitočtů v takzvaném L-pásmu, které vyžaduje výstavbu hustší sítě vysílačů pro pokrytí většího území. Společnosti, které mají zájem o provozování rozhlasových multiplexů, by raději získaly kmitočty v III. televizním pásmu, které je volné od letošního září, kdy jej opustila poslední analogová televizní stanice. ČTÚ však na toto pásmo vypíše soutěž nejdříve v příštím roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).