Hlavní navigace

Distributor satelitních karet Gital má nové vlastníky

29. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
29. 2. 2008

Jeden z distributorů satelitních karet, společnost Gital, má od ledna nové vlastníky a jednatele. Včera s touto informací přišel server Parabola, později ji rozvedl i web satCentrum. Firmu Gital nyní ovládla skupina právních zástupců ze společnosti GmGm, a.s. Dosavadní jednatel Pavel Peteráš v ní skončil a na jeho místo nastoupil Leoš Pohl. Pokud vám to jméno přijde povědomé, nemýlíte se.

Leoš Pohl je známým „harcovníkem“ české digitalizace. Působí jako předseda představenstva Czech Digital Group (CDG), která provozuje v Praze multiplex B, jeho jméno figuruje i v satelitní platformě CS Link, kde působí jako jeho zástupce. Pohl je také zakladatelem a majitelem kanálu CS Film, v minulosti stál také u zrodu dnes již neexistující parlamentní televize 24cz. Patřila mu také severomoravská společnost Kabel Plus, kterou později prodal firmě UPC.

EBF - tip - heslo konference

Mým cílem je výrazně zlepšit programovou nabídku, která bude dostupná na kartách Gital, přiblížil serveru Parabola plánované kroky Pohl. Podrobnosti ale zatím odmítl sdělit. O tom, že ve společnosti dojde ke změně k lepšímu, však pochybuje server satCentrum. Přestože od 4. února opakovaně žádáme pana Pohla o vyjádření, jsme neúspěšní. Nereaguje ani na maily, ani nezvedá telefony, uvádí web. Jeho šéfredaktor ve své glose neváhá zajít ještě dál a obviňuje konkurenční server Parabola ze stranění Gitalu.

Vypadá to, že se nic nezměnilo v dosavadní jednostranné orientaci společnosti pouze na jeden „správný“ server, který pravidelně uveřejňuje informace, které jsou jiným nedostupné, konstatuje satCentrum. Společnost Gital dokonce považuje za virtuální firmu, která má v údajném sídle v Komárově na Berounsku pouze vesnický domek. Satelitní server svoji glosu zakončuje konstatováním, že situace na naší mediální scéně je pro osobu zvenčí často nepřehledná a ztrácí se také přehled o jednotlivých vlastnických vztazích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).