Hlavní navigace

Názory k článku Disney Channel se dočká nového vizuálu, další změnu zatím nechystá

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2014 14:25

    Jack

    A ještě taková malá poznámka pod čarou...

    Disney má v ČR cca 1.000.000 předplatitelů. Za každého je vybírán nějaký poplatek. I kdyby to byla pouhá 1Kč/měsíčně, za měsíc to je 1mil. Kč. Za rok 12mil. Kč.

    K tomu připočtěte peníze z reklamy. 1 reklamní spot stojí na Disney rovných 10.000 Kč. V jednom breaku je těch spotů dejme tomu 5. Break je většinou každých 30 minut.

    Sečteno podtrženo, Disney Channel si u nás příjde na velmi slušné prachy. Za těch pár let by z toho nakoupili těch nových odbavišť několik. A já se tedy ptám... Kam jdou všechny ty peníze?

    Do dabingu, za který dnes herci už moc nedostanou? Do správy webu, který je stejný jako v jiných zemích? Do spravování sociálních sítí, na což stačí jeden nebo dva lidi? Do výroby upoutávek, které se rovněž jako web dělají pro vícero zemí současně? Do šíření signálu? Do české pobočky, která se o stanici stará pomalu více, než její majitel?

    I kdyby ty peníze na všechny tyto věci skutečně šly, kdokoliv kdo umí počítat si spočítá, že velká část peněz jim stejně zbyde. Kam jde ten zbytek se ptám? Do kapsy panu Zwickerovi? Do kantýny v londýnské centrále? Na provoz ostatních mutací po světě . třeba té polské?

    Myslím, že je na čase, aby vedení Disney káplo božskou. Včetně slavného ředitele Maciej Bral, který se před pěti lety chvástal, jak bude Disney u nás v HD a pouze pro Česko a skutek utek.

    Doufám, že si tohle zástupci Disney přečtou a trochu je to nakopne. Jenom proto, že mají u nás monopol, neznamená, že můžou v práci spát.

  • 27. 3. 2014 11:13

    maikl117

    "Širokoúhlý formát bohužel zatím nebude spojen s přechodem na širokoúhlý formát 16:9." ...to je asi špatně napsáno.

  • 27. 3. 2014 13:02

    Jack

    Je hezké, že se Disney nedávno připojil na sociální sítě. Je hezké, že dostal nový web. Je hezké, že v červnu dostane i nový vizuál. Ale proč mám pocit, že Disney se snaží vše možné, jen ne to, co je podstatné a co diváci opravdu chtějí?

    Být tam já, zeptal bych se otevřeně před všema pana Zwickera a londýnského zástupce, jestli se nestydí, že je Disney Channel u nás tak technicky pozadu. Chtěl bych vidět jejich reakci.

    Je rok 2014, už začalo jaro, a oni vysílají stále v prehistorickém formátu 4:3 PŘESTOŽE 90% vysílaného obsahu mají k dispozici buď v 16:9 nebo dokonce v HD. To je takový problém alespoň konečně přejít na 4:3 Letterbox/Anamorph jako Nickelodeon? I to je nad jejich síly? Bavíme se tady o Disney. Není na světě už nikdo větší. A předběhly je už de facto všechny ostatní dětské stanice u nás. Déčko, Minimax i Megamax jsou 16:9. Nickelodeon je v Letterboxu. Disney ale stále vysílá 4:3 a ještě se zdá, že mu to vlastně vůbec nevadí.

    To, že 16:9 bude do roka - takže nejspíše buď v září nebo v lednu - je sice fajn. Ale není už i tohle pozdě? Touhle dobou mi měli připravovat HD a ne 16:9. Jedinou omluvou by bylo, kdyby 16:9 a HD spustili současně - což se i doufám stane.

    A nemluvím o faktu, že všichni si i přejí rozdělení signálu pouze pro Česko a Slovensko - bez Maďarska. I na to se čeká 5. rokem.

    Jsem zvědav, jak si s novým (a nepovedeným) vizuálem poradí.

    Všechny ostatní aktivity okolo jsou sice super, ale po technické stránce by se měli už probrat!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).