Hlavní navigace

Digitální Nova z plzeňského Krašova odstartuje do konce října

25. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
25. 9. 2008

Zemské digitální vysílání televize Nova a dalších programů multiplexu 2 na Plzeňsku odstartuje ještě do konce letošního října. Slibují to České Radiokomunikace, operátor této sítě. Zatím však není jasné, jaké další televize budou v tomto multiplexu vysílat. Česká televize na Plzeňsku využívá vlastní veřejnoprávní multplex a Prima počítá s vysíláním v multiplexu 3. Televize Barrandov, která chce vedle Novy také využít multiplex 2, zahájí vysílání až v lednu příštího roku.

ebf - tip - debata

Digitální multiplex 2 bude z Krašova spuštěn v termínu, který určuje Technický plán přechodu (TPP), tedy do konce října 2008. Práce na jeho přípravě jsou v plném proudu, potvrdila serveru DigiZone.cz mediální zástupkyně ČRa Marie Fianová. Už v červenci provedla firma na Krašově úpravy televizních antén, k nimž využila speciální dvourotorový vrtulník Kamov K-32. Stejný stroj využije i začátkem října pro úpravu hlavního pražského televizního vysílače na Žižkově.

Kromě Žižkova a Krašova letos jiné instalace vrtulníkem neproběhnou, dodala Fianová. České Radiokomunikace ale plánují v souvislosti s úpravou vysílačů k digitálnímu vysílání ještě výluku na hlavním sušickém vysílači Svatobor. Ta proběhne ve středu 8. října od 9:00 do 15:00 hod. Vrtulníkem provádíme konstrukční práce pouze tam, kde je to nevyhnutelné. Na ostatních stanovištích probíhají instalační práce digitální technologie standardními metodami, uvedla mluvčí ČRa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).