Hlavní navigace

Veřejnoprávní televize propustí do dubna příštího roku 120 zaměstnanců

21. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
21. 10. 2009

Generální ředitel České televize Jiří Janeček na dnešním zasedání Rady ČT přítomné informoval o tom, že k 1. říjnu došlo ve veřejnoprávní televizi k sestavení týmu, který se bude zabývat její restrukturalizací. Jeho vedoucím byl zvolen dosavadní šéf projektu Digitalizace ČT Pavel Hanuš. Ten zároveň přechází z pozice externího spolupracovníka do role internisty.

Janeček radním sdělil, že od 1. listopadu bude mít Česká televize pouze 10 nejvyšších manažerů. Do 1. dubna příštího roku má zároveň dojít k propuštění 120 zaměstnanců a zrušení jednoho ze zahraničních štábů v Bruselu. 1. července 2010 pak dojde k ukončení působení týmu ve Vídni. Zřízen bude naopak štáb na Blízkém Východě. Ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich na obhajobu zrušení druhého z týmu v Bruselu uvedl, že ten byl určen i pro další destinace jako např. Francie nebo Británie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).