Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku ČT popsala stav své techniky. Na velké inovace nemá peníze. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 15. 9. 2024 22:54

    Petr M

    Pokud vím, tak jsme republika. Od Res Publica, věc veřejná. Ne každý má možnost jít si fyzicky sednout do poslanecké sněmovny a kontrolovat je, ale každý občan má právo* vědět, kdo, proč a jak hlasoval o pravidlech, co se ho týkají. Takže právě fakt, že každý může sledovat, o čem a jak se v politice rozhoduje a přímo tak svoje zástupce kontrolovat, je tou pravou veřejnou službou, protože dovoluje využít právo, daný ústavou.

    Se sportem to myslíte jak? Prachy z poplatků na veřejnou službu strčit do kapsy nějakýmu papalášovi, aby je pustil s kamerou na stadión? Nebo veledůležitý živý přenos čutané mezi Kotěhůlkama a Štěněbaldama, o kterých 90% fandů nevědělo, že se tam čutaná vůbec hraje, než si to našli v EPG?

    A jenom tak mimochodem, článek je o penězích na techniku. Připomínám, že kameru, přenosový vůz, vysílací režii a záznamovou techniku včetně obsluhy potřebujete bez ohledu na to, jestli je před kamerou dav, házející vajíčka na politika, nebo dav, honící po poli rozhodčího.

    *) Právo je o tom, že ho nemusíte využít, ale nesmíte v jeho využití bránit jiným.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).