Hlavní navigace

Názor k článku ČT 1 porazila Primu i v pátek, Všechnopárty dosáhla letošního rekordu od Pamětník - Zajímavý příspěvek, díky za něj. To je něco...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2011 8:57

    Pamětník
    Zajímavý příspěvek, díky za něj. To je něco jiného, než se jen bláhově prohlašovat za hlásnou troubu lidstva. To potom zbyde z tohoto označení jen to jediné a ne příliš lichotivé slovíčko. Za uvedenými fakty je jasně cítit skutečná realita. Jen bych připustil námitku, že akademický mládežnický život se liší od toho zbytku národa ve stejné věkové kategorii. Také se jejich zvyky obtížněji zjišťují. Tato skupina není koncentrována na kolejích, v aulách škol, ale hodně rozptýlena, nejen po venkově.

    Ještě poznámka k důchodcům. Moderní doba výrazně posunula důchodový věk. Pryč jsou doby, kdy zejména ženy s více dětmi odcházely do důchodu již před šedesátkou. Dnes věk 60 let vlastně nepředstavuje žádnou konkrétní hranici a přímo s důchodem už nemá nic společného. Ta část seniorů, které neomezuje jejich zdravotní stav, nadále pracuje a může si k zaslouženému důchodu i téměř neomezeně souběžně přivydělávat. To také dříve nebylo možné a proto do kategorie moderní "chudoby" spadalo více našich spoluobčanů, odkázaných jen na důchodové dávky. Proto jakákoliv pevná horní věková hranice nemůže definovat ekonomickou sílu seniorů a ti stojí za povšimnutí reklamní masáži, díky tomu, že mají k dispozici nezanedbatelné částky, které jim zbývají navíc, protože jejich životní náklady nejsou tak velké, jako třeba u generace do 40 let.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).