Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 4. 8. 2024 14:25

    A. S. Pergill

    "Dost často se to nedělá, protože je to práce navíc|"
    A tu práci musí někdo zaplatit, a jsme u těch výběrových řízení. Právě na tomto musí zákonitě zhynout všechny snahy o nějaký bezpečnostní standard "navíc".

    Germicidní lampy - jistěže vím, ale zdraví poškozují řádově desítky minut expozice. Nikoli situace, kdy zapnu germicidku a odejdu, jak jsme to měli léta na původním pracovišti. Když půjdete domů za slunného a teplého dne v košili s krátkými rukávy a krátkých kalhotách, vyrobíte si riziko, např. rakoviny kůže, řádově větší.
    A pokud se germicidka nedá zapnout, protože je to jakýsi IT šunt, je bezcenná, přestože zcela jistě, jako jiné bezcenné věci, splňuje všechny ISO.

    Houbičky jsme kdysi dávno analyzovali, dokonce je jeden čas šikulové prodávali na trhu, takže ta analytika byla potřebná (ony existují desítky druhů podobných, které halucinogenní nejsou). Průšvih je, že naše domácí houbičky jsou nepěstovatelné (vyroste jen mycelium, ale ne plodničky), na rozdíl např. od Psilocybe mexicana.
    MMCH, moje úplně první tiskem vyšlá práce se jmenovala "Společenské nebezpečí z našich halucinogenních hub", takže o této problematice jsem docela dobře informovaný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).