Hlavní navigace

Názor k článku CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů od A. S. Pergill - Bohužel, přesně takto to funguje. Bez ohledu na...

  • 2. 8. 2024 9:42

    A. S. Pergill

    Bohužel, přesně takto to funguje. Bez ohledu na to, zda je těch firem větší či menší množství, vytvářejí monokulturu a ta nakonec povede k obecné zranitelnosti všeho.

    MMCH, krátce po zavedení ISO norem v Česku zemřelo na aplikaci jedné z nich dítě. Jedna firma přesně podle ISO normy udila ryby studeným kouřem, a pak je dávala do rybího salátu. Patogenní bakterie, pochopitelně, což tvůrci ISO netušili, toto uzení přežily, v salátu se pomnožily a nastala epidemie s jedním úmrtím. Za což oficiálně nikdo nemohl, protože vše bylo OK podle ISO (tenhle příklad jsme používali ve výuce).
    A ve stavebnictví, pokud chcete dotaci třeba na to zateplení, tak je výběr firem a materiálů silně omezený a, navíc jsou ty firmy a ty materiály o tolik dražší, že vám dotace maximálně pokryjí rozdíl ceny mezi těmito firmami a materiály a normálními firmami a materiály. A protože Češi nejsou hloupí a spočítali si to, rozlehl se po zdejších luzích a hájích kvil, že ty dotace (skoro) nikdo nechce.

    A buďte ujištěn, že v té IT oblasti to bude s těmi ISO velice podobné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).