Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 1. 8. 2024 10:53

    A. S. Pergill

    V momentě, kdy se výkon PC začne v důsledku bezpečnostních aktivit snižovat (obsazení paměti, uživateli dostupný výkon procesoru atd.), tak to už může začít vadit. Záleží, pochopitelně, na tom, co se na konkrétním počítači dělá. Nicméně na většině poběží nějaké Office, případně "vylepšené" nějakými specifickými makry, což je samo o sobě šíleně rozežraná záležitost. A O365 je podle mých zkušeností ještě daleko rozežranější.
    A tyhle aplikace se mohou docela brzy začít zasekávat. Minimálně se budou se sekundovými odstupy vykreslovat na monitor již vložená písmenka a bude pomalá reakce např. přesun kurzoru v textu apod. Vkládání obrázků či tabulek se stane dost nepříjemnou činností. A pracovat s Excelem za situace, kdy pár sekund po kliknutí myší nevíte, jestli jste klikl na správnou buňku, taky není nic radostného.
    Může dojít i ke zpomalení přepínání mezi okny otevřených programů.
    A jakmile se tyhle jevy objeví, jde produktivita práce dolů a ještě navíc je to potencováno nepohodou a nespokojeností pracovníků.

    Pochopitelně, minoritní uživatelé budou pracovat s nějakým kvalitním textovým procesorem (třeba vim) a finalizovat své dílo prostřednictvím systému TeX (a odvozených) a bude jim stačit na tu samou práci, a s rezervou, výkon PC s procesorem 486. Ovšem i ti budou nakonec naštvaní, že většinu výkonu jejich drahého stroje "žere" nějaká bezpečnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).