Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 31. 7. 2024 22:28

    RedMaX

    Spousta komentářů tady, tak odpovím takto zvlášť zcela jasnou tezí:

    Bezpečnost počítačů v lokální síti může být maximálně taková, aby důsledek zabezpečení pomocí bezpečnostního softwaru nepoznali uživatelé těch počítačů tím, že jejich výkon klesnul pod bod, kdy jim "bezpečnost" narušuje práci!

    Protože ad absurdum si můžeme říct, že bezpečnostní software, který sebere 100% výkonu počítače, je nejdokonalejší, protože s titulu sebrání veškerého výpočetního času nedovolil, aby na PC vykonal zákeřnou činnost jakýkoli malware nebo i dotčený uživatel. Jenže k čemu pak je ten počítač, když se na něm nedá nic mimo "bezpečnost" spočítat?

    Tohle vidim jako zásadní, ale bohužel je opak pravdou. Nám v práci ten FortiClient žere klidně 50% času, který potřebujeme k vykonání pracovní činnosti. To je přeci zrůdné, že nikomu nevadí, když produktivita práce klesne na polovinu za cenu údajné bezpečnosti!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).