Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 31. 7. 2024 18:38

    Danny

    To ale musi posuzovat provozovatele dane infrastruktury s prislusnym povedomim o o danem prostredi... to tezko posoudi nekdo z ulice :-) Mimoto, jen chytat sitovy provoz take vsude nestaci, presneji neni to vseobjimajici - ono dnes je spousta technik, kterak do zdanlive legitimniho provozu schovat neco nezadouciho a s rozmachem TLS pro vsechno se dovnit toho sitoveho provozu taky nahlizi hur. A nektere typy incidentu na flow vlastne ani moc nepoznate, proste se tam neprojevi.

    Provozuschopnost IT muze ovlivnit kdeco, nejen (bezpecnostni) software. A nektere veci stoji zcela mimo IT... aneb kdyz vam bouchne rozvodna typu Chodov, pak toho zhasne taky dost - a obcas i veci, u kterych to nepredpokladate. Rekneme ze historie uz take pamatuje i pripady, kdy ani pritomnost UPS a dieselagregatu to nezachranila. Ba co hur, historie pamatuje i cela shorela datacentra... ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).