Hlavní navigace

Názor k článku CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů od A. S. Pergill - Pokud se EU mohutně a nekompetentně motá do...

  • 31. 7. 2024 15:29

    A. S. Pergill

    Pokud se EU mohutně a nekompetentně motá do technických věcí (skoro bych si je dovolil přirovnat k jakešovcům, co odmítli financovat výzkum polovodičů, protože lepší bude výzkum "celovodičů"), tak to, bohužel, určitou souvislost má.
    Obecně platí, že pokud se politici pletou do odborných záležitostí, je výsledkem prakticky vždy průšvih. A protože politici chtějí léčit podobné průšvihy posilováním svého vlivu, budou spíš průšvihy tohoto typu narůstat. Politici pro to vytvářejí podmínky a na tom, co se semlelo, mají svůj podíl.
    A jsme u toho, že dnes, bohužel, je politikum i to, jaký si dáte do PC antivir.

    Vůči politikům by měl být vznesen jasný požadavek nechat odborníky dělat svou odbornou práci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a ne podle nějakých "standardů", které pro pár desítek procent firem mohou být prospěšné, ale pro srovnatelné procento spíš škodlivé. To, pochopitelně, neplatí jen v oblasti IT, ale prakticky všude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).