Hlavní navigace

Názor k článku CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů od Panzer - Kristova noho to je zase snůška názorů tadyto. tak...

  • 31. 7. 2024 14:46

    Panzer

    Kristova noho to je zase snůška názorů tadyto.
    tak zaprvé. jestli se vám ve firmě zdá, že totam rozhodují manažeři tak, že si háží kostkou, tak každý z vás má možnost se přihlásit na výběrové řízení a jít to tam dělat za ně. Tyhlety pindy zakyslých pracovníků, že by to dělali lépe, to je místní kolorit, U nás ve firmě se to dělá odpovědně a přemýšlíme nad tím.
    zadruhé: v enterprise řešení to EDR prostředí prostě potřebujete, potřebujete znát jestli se nějaká stanice nechová divně, server jestli taky nedělá něco divného, Procházení logů je k ho*nu. Na 10 000 stanicích a několika stovek serverů to jinak nejde zvládnout. Ani se SPLUNkem, nijak.
    Zatřetí: jestliže existují cyberútoky (a to je podložené) tak musí existovat i cyber obrana/cyberse­curita. Já unii líbám ruce, že to honí horem dolem a že moje data se nepovalují u kdejakýho joudy (kde jsem si koupil boty) jen tak bez jakékoli ochrany.
    Ať si dědci mrmlaj.

    31. 7. 2024, 14:47 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).