Hlavní navigace

Country no.1 z televizního éteru nezmizí, zůstane v kabelu a IPTV

30. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Nad celým projektem si teď musím sednout a porozmýšlet, co s ním bude dál. V hlavě mám několik variant,“ uvedl pro náš web hudebník a majitel České muziky Karel Peterka.

Jihočeský hudebník a podnikatel Karel Peterka se rozhodl, že vysílání svého kanálu „TV Písnička a Country no.1“ zachová v nabídkách kabelových a IPTV operátorů. Distribuce programu by tak o půlnoci z dneška na zítřek měla být ukončena podle plánu pouze v terestrickém multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Serveru DigiZone.cz to potvrdil sám Peterka. V DVB-T stanice končí kvůli nízké sledovanosti, která se pohybovala v řádech setin procenta, a to především ve skupině diváků od 4 do 14 let. Ta byla pro dětskou Televizi Písnička klíčová. Peterka však slibuje, že v budoucnu bude distribuce obnovena.

ebf - tip - debata

K TÉMATU: TV Písnička a Country no.1 v zemském multiplexu 4 končí, v kabelu možná zůstane

Nad celým projektem si teď musím sednout a porozmýšlet, co s ním bude dál. V hlavě mám několik variant. Pozemní vysílání bych rád obnovil na podzim, pravděpodobně v září. V kabelových sítích jsme vysílání zachovali, protože operátoři měli velký zájem o country, která v televizním éteru chybí, sdělil DigiZone.cz Peterka, mimo jiné i majitel hudebního vydavatelství Česká muzika. Právě žánr country music by měl ve vysílání „nové podoby“ stanice dominovat. Co se týká stanice TV Písnička, její obsah bude v kabelech a IPTV v minoritě. Důvodem je podle Peterkových slov skutečnost, že dětský kanál by měl úspěch právě v neplaceném DVB-T.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).