Hlavní navigace

Český rozhlas se objeví ve veřejnoprávním multiplexu od 1. října

26. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
26. 9. 2008

Ve středu 1. října ráno se rozšíří programová nabídka zemského veřejnoprávního multiplexu 1 o sedm stanic Českého rozhlasu. Sám ČRo sice avizuje, že se tak stane již v úterý 30. září, ale podle vedoucího projektu digitalizace České televize Pavla Hanuše bude teprve o půlnoci z úterý na středu vypnuto analogové vysílání programu ČT 2 z vysílačů Cukrák a Kleť, a teprve poté bude na stejných vysílacích kanálech pomalu nabíhat digitální vysílání veřejnoprávního multiplexu.

Analogovou ČT 2 vypneme dejme tomu ve 23:59 a ihned poté začneme vysílat identifikační módy veřejnoprávního mutliplexu, ale samotné vysílání naběhne až někdy v ranních hodinách okolo šesté, řekl Hanuš serveru DigiZone.cz. Veřejnoprávní multiplex bude od 1. října dostupný z hlavního středočeského vysílače Cukrák na kanálu 53 a z jihočeské Kleti na kanálu 49. Již nyní vysílá ze západočeského vysílače Krašov na kanále 34, ale programy ČRo v něm dosud chybí – objeví se v něm také až 1. října.

MMF24

Veřejnoprávní multiplex, který zatím vysílá jenom na Plzeňsku, dosud šíří čtyři programy České televize: ČT 1, ČT 2, ČT 4 Sport a ČT 24. Od 1. října přibude ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 2 – Praha, ČRo 3 – Vltava, ČRo 4 – Rádio Wave, Rádio Česko, ČRo Leonardo a ČRo D-dur. 30. října veřejnoprávní multiplex se všemi jmenovanými programy ČT a ČRo zahájí vysílání z pražského vysílače na Žižkově, severočeské Bukové hoře, ostravském Hladnově, brněských vysílačích Hády a Barvičova a domažlickém Vraním vrchu.

Tím bude moci programy Českého rozhlasu, včetně těch digitálních, poslouchat přes televizní síť polovina obyvatel České republiky, konstatuje mluvčí ČRo René Zavoral. Stanice ČRo zároveň k 30. říjnu opustí přechodný zemský digitální multiplex A, v němž vysílaly společně s Českou televizí a televizí Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).