Hlavní navigace

Česká televize začala natáčet seriál Cirkus Bukowsky z finále Souboje seriálů

5. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

První klapka dvou šestidílných sérií detektivek padla v úterý na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Seriál slibuje Jaromíra Hanzlíka v roli „záporáka“.

Natáčení nového původního seriálu Cirkus Bukowsky, který vzešel z předloňského Souboje seriálů a dostal se až do jeho finále, zahájila Česká televize. První klapka dvou šestidílných sérií detektivních příběhů padla v úterý na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Natáčení má pokračovat až do dubna příštího roku, ČT 1 by pak seriál mohla nasadit do vysílání nejdříve na podzim 2013.

K TÉMATU: Babička ze Souboje seriálů má smůlu, ČT chce natočit Cirkus Bukowsky

„Cirkus Bukowsky vychází z anglosaského modelu dvou šestidílných sérií, přičemž na konci té první se zdá, že je příběh zcela uzavřen. Mám rád severskou školu detektivek, která těží ze své jedinečnosti. Není to ale tak, že bychom chtěli kopírovat švédskou nebo anglickou detektivní školu, záměrně jsme se pokusili vytvořit svoji vlastní,“ přiblížil kreativní producent Josef Viewegh. Autorem scénáře a režisérem seriálu je Jan Pachl, který slibuje “originální příběh s výraznou atmosférou ve stylu noirových detektivek”.

ČTĚTE TAKÉ: Babička na inzerát dostane šanci. Česká televize si objednala scénáře

ebf - tip - debata

Cirkus Bukowsky nabídne zajímavé herecké obsazení. V hlavní roli sympaticky nešikovného detektiva amatéra se objeví Pavel Řezníček, zkušeného policistu se sklony k alkoholismu Hynek Čermák a netradičně zápornou postavu ztvární Jaromír Hanzlík, kterého doplní Rosťa Novák z La Putyky. „Pak taky dávám prostor u nás neokoukaným tvářím. Příkladem je třeba srbský herec Predrag Bjelac, který si zahrál i v Harry Potterovi,“ dodal Pachl.

A o co v seriálu půjde? Česká televize uvolnila synopsi, v níž se praví: “Jakmile se sebevražda milenky začne jevit jako vražda, je tu problém. Nestor Bukowsky přišel o práci, manželku, domov, jde po něm policie. Kriminalista Kuneš, který Nestora podezírá, má také problém. Musí nastoupit protialkoholní léčbu, jinak ho vyhodí z práce. Na rozdíl od nadřízených je přesvědčen, že Edita opravdu byla zavražděna. Místo nástupu na léčení se pouští do pátrání na vlastní pěst.”

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).