Hlavní navigace

ČT bude mít speciální karty pro bezplatný příjem ze satelitu Astra

8. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Veřejnoprávnímu médiu z Kavčích hor se podařilo dosáhnout dohody s vlastníkem služeb CS Link a Skylink. Diváci ČT nebudou muset za příjem jejích stanic hradit servisní poplatek.

Diváci, kteří přijímají satelitní signál z pozice 23,5 stupně východně, nebudou muset platit takzvaný servisní poplatek službám CS Link a Skylink za podmínky, že budou mít zájem pouze o programy České televize. Na dnešním zasedání Rady ČT to uvedl generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák. S firmou M77 Group (vlastník CS Linku a Skylinku, pozn. red.) jsme dlouho vyjednávali, a nakonec jsme se dohodli, že budou vydány speciální karty ČT, konstatoval Dvořák.

K TÉMATU: České televizi se nelíbí nový servisní poplatek Skylinku a CS Linku. Svolala schůzku

Podle Petra Dvořáka budou tyto karty sloužit výhradně pro příjem kanálů České televize, čili další stanice z nabídky CS Linku a Skylinku na nich nebudou dostupné. Diváci už platí v tuto chvíli koncesionářský poplatek a na kartách budou moci sledovat programy České televize, aniž by za ně museli platit, uvedl Dvořák. Veřejnoprávní médium z Kavčích hor tak je jediné, které bude možné přijímat ze satelitní pozice 23,5 stupně východně bez jakéhokoliv poplatku kódovaně.

MMF24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skylink a CS Link klamou zákazníky, tvrdí ČTÚ. Hrozí jim pokuta pět milionů

Jak bude nová Karta České televize, je-li možné ji tak nazývat, fungovat, to je prozatím v tuto chvíli ještě otázkou. Administrativní stránka věci se bude teprve řešit. Diváci však mohou mít jistotu, že kartu získají zdarma, případně za minimální náklady. Serveru DigiZone.cz to potvrdil zástupce technického ředitel ČT Rudolfa Popa, Ivo Ferkl. Celá záležitost proběhla velice rychle a Česká televize ještě musí tedy vymyslet, jak novou službu zprocesuje. Zákazníků o tuto službu pravděpodobně příliš nebude. Kolik lidí projeví výhradně o programy České televize zájem, je otázkou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).