Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Češi už jsou s televizní nabídkou spokojeni. O erotiku zájem klesá od anonym - Jestli jsou Češi s nabídkou TV spokojeni, tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2011 14:52

    bez přezdívky
    Jestli jsou Češi s nabídkou TV spokojeni, tak jsem asi vážně exot. TV zapnu tak 2x týdně, spíš ale jen v neděli, protože ve všední dny se nedá na nic koukat. ČT dá občas nějaký dokument, Barrandov film, Prima Krause, Novu si nějak nevybavuju. Pořád je to ale jedno, max. 2 zapnutí TV týdně. Dřív jsem sledoval TV častěji, přijde mi, že tam toho bylo víc. Dneska je to všechno stejný, na všech TV běží podobné formáty, vysílají se pořád dokola ty samé filmy, reality show, apod. Ve Francii nebo Británii se točí spousta filmů a seriálů, které ale naše TV nikdy nepřevezmou. Proč? Ze strachu z malé sledovanosti? Spíš z lenosti, protože ikdyž budou dávat Kameňák každej měsíc, tu sledovanost mít bude. Pak je ona spokojenost spíše obrazem úpadku diváckého vkusu.
    Erotiku si najde každej na netu, proč by na to koukal ještě v TV...? :-)
  • 5. 4. 2011 15:19

    Pamětník
    Je pochopitelné, že ve velkých a lidnatějších státech Západní Evropy se natočí, ve srovnání s námi, spousty filmů. To ale ještě neznamená, že jsou k dispozici i televizním divákům hned po premiéře v kině a na free stanicích. Pokud brouzdám v nekódované nabídce DVB-S z těchto zemí, často tam zahlédnu desítky let staré filmy, než nějaké premiéry. Osobně se domnívám, že uvádění lokalizovaných verzí, zejména kriminálních seriálů, na našich stanicích je více, než by bylo záhodno. Zda se televize bojí malé sledovanosti, nebo zbytečně vysokých nákladů na licence a dabing, to sice netuším, ale obrazem úpadku diváckého vkusu našince to jistě není. A jistá národní "špecifiká" určitě vládnou i v té Francii a Británii a předpokládám, že pořady z tuzemské produkce tam také jsou oblíbenější, než nějaký importovaný humor. Nedomnívám se proto, že "tuctový" divák ve Francii, Británii, Německu a Česku se budou diametrálně lišit v obecném smyslu slova uměleckého vkusu.
  • 5. 4. 2011 16:05

    bez přezdívky
    To bude nejspíše tím, že brouzdáte v nekódované nabídce DVB-S. Pokud by jste brouzdal v nabídce per pay view viděl by jste něco jiného. Na rozdíl od českého diváka pak má takový divák v Německu či Italii či jinde možnost si takové kanály legálně opatřit a používat.
  • 6. 4. 2011 10:09

    Pamětník
    Chozé, to je sice pravda, ale zcela mimo téma o spokojenosti Čechů s tuzemskou TV nabídkou. Opět lze předpokládat, že většina oslovených našich spoluobčanů nemá žádnou nabídku "per pay view" a ani o ní asi nestojí. Že je někde v cizině jiná situace, je sice také pravda, ale hodnotíme anketu, která tam nebyla provedena. A já jsem výslovně uvedl pochybnost o přístupu k široké filmové tvorbě Západní Evropy slovy : "že jsou k dispozici i televizním divákům hned po premiéře v kině a na free stanicích". Když je ochoten divák si něco zaplatit, nechť to má. Zda by se podobná služba u nás uživila právě dnes, to netuším, spíše pochybuji, protože pro ní nejsou ani ideální technologické podmínky. V uvedených zemích panují totiž zcela jiné ekonomické i demografické podmínky, kterých Česko nikdy zkrátka nemůže dosáhnout, pokud část Evropy nezkolonizujeme a nevnutíme jim češtinu, nebo pokud se nezřekneme naší národnosti a mateřštiny.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).