Hlavní navigace

Blízko německých hranic by mohla vzniknout další digitální síť

25. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
25. 11. 2009

Společnost Mugler, která je poskytovatelem služeb v oblasti telekomunikačních zařízení a kromě Německa působí také v České republice, chce na tamním trhu spustit další digitální síť, jejíž signály by mohli teoreticky zachytit i diváci v příhraničních oblastech. Konkrétně jde o pět lokalit v oblasti Saska – Drážďany, Chemnitz, Zwickau, Plauen a Görlitz-Auerbach.

Šlo by o síť malých vysílačů, tedy signál by nebyl šířen ze současných lokalit. Mugler si podle prezidenta společnosti Alberta Muglera slibuje vytvořit nízkoenergetické a nízkonákladové stožáry, které by však plně uspokojily potřeby lokálních vysílatelů, kteří nemají dostatek financí k tomu, aby se dostaly do hlavních multiplexů. Na samotnou zakázku je však zapotřebí nejdříve kývnout. Do budoucna by tyto lokality bylo možné využít např. také pro DVB-T2 nebo DVB-H, stejně tak i digitální rozhlas.

Zdroj: Satnews.de

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).