Hlavní navigace

Blíží se konference HDTV Forum 2009

14. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
14. 4. 2009

Příští týden se v Praze uskuteční konference České asociace elektronických komunikací (ČAEK) s názvem HDTV Forum 2009, na které vystoupí zástupci nejvýznamnějších společností z audiovizuální branže. Konference se uskuteční příští úterý a středu, tj. 21. a 22. dubna 2009 v pražském hotelu Corinthia Towers.

Jde o první akci tohoto druhu v České republice, která umožní diskusi mezi výrobci programů, výrobci techniky i provozovateli vysílání. Akce navíc přinese i přehlídku nejnovějších technologií pro vysílání a zpracování HD signálu.

K TÉMATU: ČAEK uspořádá v Praze ve sloupráci s UPC HDTV Forum

Na akci budou přítomní zástupci kabelových společností a provozovatelé kabelových kanálů, zástupci vysílacích platforem, členové státních institucí zabývajících se digitalizací a v neposlední řade i další odborná veřejnost, která není přímo spjatá s provozovateli vysílání nebo dodavateli technologií. Kromě různých komerčních prezentací obohatí program i panelové diskuse.

cif - září

Tématem bude mimo jiné pirátství na satelitu a v digitálních kabelových systémech, vyjádří se k němu provozovatelé i právníci. Diskuze se povede i o digitálních platformách – zda stačí neplacená nabídka programů v DVB-T, nebo zda mají diváci motivaci přejít na jiné platformy. Dále se bude probírat i možný vliv rozšiřování DVB-T na rozvoj satelitního a kabelového digitálního příjmu v domácnostech.

HDTV Forum 2009 je určeno všem provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních HD programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování HD signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a v neposlední řadě také odborníkům a veřejnosti. Česká asociace elektronických komunikací je sdružením, které si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Mezi členy ČAEK patří např. Eurosport HD, HBO Česká republika nebo platforma Skylink.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).