Hlavní navigace

AXN už nebude v nabídce Skylinku, operátor se nedohodl s jeho provozovatelem

1. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Diváci na satelitní pozici 23,5 stupně východně, kde Skylink působí, už v tuto chvíli nemohou sledovat žádný program z portfolia SPTN, tedy AXN Black, AXN White ani AXN HD.

Provozovatel satelitní služby Skylink, lucemburská skupina M7 Group, se nedohodla se společnosti Sony Pictures Television Network (SPTN) na další distribuci tematického kanálu AXN. Tato skutečnost má za důsledek, že Skylink oficiálně k 30. září vyřadil program ze své nabídky. Dne 1. 10. 2015 bylo ukončeno vysílání filmového kanálu AXN, který byl zaměřen na akční filmy a seriály. Důvodem je neprodloužení smlouvy mezi dodavatelem tohoto programu a M7 Group S.A, konstatoval suše v tiskové zprávě operátor Skylink.

EBF - tip - heslo konference

ČTĚTE TAKÉ: Sony Pictures plánuje rozšíření distribuce AXN HD a služby AXN Now

Diváci na satelitní pozici 23,5 stupně východně, kde Skylink působí, už v tuto chvíli nemohou sledovat žádný program z portfolia SPTN. V minulosti byly na tomto odbytišti dostupné i další programy AXN, konkrétně AXN Crime a AXN Sci-fi. V nabídce je měla služba CS Link, kterou M7 Group později pohltila. Po této fúzi si Skylink programy neponechal a byly tak z družice Astra 3B odstraněny. Klientům nebyly zpřístupněny ani jejich následovníci, tedy stanice AXN Black a AXN White. Na satelitu nevysílá pro české klienty ani AXN HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).