Hlavní navigace

Astra nabízí kromě televize i satelitní internet a telefonování

21. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
21. 12. 2007

Satelitní operátor SES Astra začal nabízet uživatelům v Německu kompletní služby triple play z družice. Firma podepsala smlouvu s distribučním partnerem Yato, který nabídne svým zákazníkům širokopásmové připojení k internetu ASTRA2Connect přes satelit. Nový distribuční partner Yato využívá ASTRA2Connect, aby svým zákazníkům nabídl služby „tripleplay” ze satelitu, sdělila Astra prostřednictvím tiskové zprávy.

EBF - tip - heslo konference

Yato je už třetí společností, která uzavřela s Astrou smlouvu na šíření služby ASTRA2Connect. Před ní tak učinily firmy Filiago a STARDSL, obě rovněž z Německa. Podle Astry ale širokopásmové připojení k internetu přes satelit budou moci využívat také zákazníci v Rakousku, Švýcarsku a Irsku. Pro regiony bez terestrického přístupu k širokopásmové síti je tato inovační služba jedinou možností pro získání přístupu k internetu DSL, uvedla firma.

Poskytováním služeb triple-play, tedy televize, internetu a hlasových služeb z jednoho zdroje, začne Astra přímo konkurovat operátorům digitální kabelové televize a IPTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).