Hlavní navigace

Alexandru Noskovou stahuje z moderování zpráv i Český rozhlas, dá jí vlastní pořad

6. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize už přeřadila moderátorku zpět do ranního Studia 6, kde se vrátí k moderování dopravního zpravodajství. Obě média nechtějí riskovat obvinění ze střetu zájmů.

Nejen Česká televize, ale i Český rozhlas stáhl z moderování zpráv Alexandru Noskovou. Obává se, že by byl kvůli jejímu vztahu s hradním kanceléřem Vratislavem Mynářem obviňován ze střetu zájmů. Nosková moderovala zprávy v krajském studiu ČRo Region Středočeský kraj. „Náš postup je identický jako v ČT, to znamená, že kolegyně Nosková nebude u nás nadále působit jako zprávařka, nicméně dohodli jsme se na možnosti další spolupráce mimo zpravodajství a aktuální publicistiku,“ sdělil na dotaz serveru DigiZone.cz náměstek generálního ředitele ČRo pro regionální vysílání a ředitel ČRo Region Jan Menger.

MMF24

K TÉMATU: Alexandra Nosková přestane kvůli vztahu s hradním kancléřem moderovat zprávy ČT

Nosková však v rozhlase zůstává, dostala nabídku na vlastní pořad. „Pilotní díl k novému pořadu, který nyní připravujeme, by se měl točit v příštím týdnu,“ uvedl Menger. Česká televize přeřadila Noskovou z moderování odpoledních zpráv na ČT 24 a ČT 1 do ranního Studia 6, kde bude moderovat dopravní zpravodajství. Na této pozici byla i předtím, než začala moderovat zpravodajské relace České televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).