Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 15 let datových schránek (3): Jak se postupně měnila jejich právní úprava a co nás čeká do budoucna. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 15. 7. 2024 14:55

    Martin Pištora

    A cokoli „navíc“ by před každým odesláním nějaké datové zprávy vyžadovalo nejprve zkontrolovat, co a jak má cílová datová schránka nastaveno. To by se mimochodem musely naučit všechny elektronické aplikace, obsluhující datové schránky (elektronické podatelny a spisové služby).
    Nemusely. Ani dnes nemohou předběžně provést všechny kontroly přesně tak, jak je vzápětí provede ISDS. Může se tedy stát, že se něco pokusí odeslat, ale ISDS to odmítne s chybou. Příkladem je neshoda přípony s binárním obsahem přílohy, např. docx přejmenovaný na .doc. To by ještě zkontrolovat šlo, ale ne pro desítky jiných přípustných formátů a přípon.
    Jestli není zpráva převzata z důvodu, že formát některé přílohy neakceptuje ISDS nebo jen schránka příjemce, je jen drobný rozdíl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).