Hlavní navigace

Názor k článku 15 let datových schránek (1): Jaké to bylo na počátku? od Filip Jirsák - Ano, je to jakýsi spolek… Nikoli, zase vůbec nechápete,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2024 16:09

    Filip Jirsák

    Ano, je to jakýsi spolek…
    Nikoli, zase vůbec nechápete, o co jde. Vědecké principy se dodržují pořád stejné (resp. v průběhu času se mírně upřesňují, spolu s tím, jak se zlepšuje naše poznání), ačkoli těmi vědeckými principy docházíme k různým faktům.

    Když budete měřit délku provázku, také budete pořád dodržovat ty samé principy, že je provázek při měření rovně natažený, při jeho měření neděláte žádné odbočky a měříte ho od začátku do konce. A i při dodržení těchto principů poprvé naměříte 15 metrů plus mínus metr, když to odkrokujete, podruhé to změříte stavebním písmem a naměříte 15,23 metru plus mínus 5 centimetrů, a potřetí to změříte laserovým dálkoměrem 15 293,4 mm plus mínus 0,2 mm. Pravidla jsou stále stejná, zjištěná fakta se upřesňují.

    To, co píšu já, je zkrácená a simplifikovaná verze daného textu.
    Ne, vy píšete, co by v tom textu asi tak mohlo být (protože jste ho sám nepochopil) a k tomu doplňujete ještě další nesmysly ze zásobárny svých neznalostí.

    Jistěže by v principu mělo stačit kontrolovat aktualizace, zejména budou-li mít nějakou "štábní kulturu" (nebudou napsány vepřoidně).
    Vždyť ani nevíte, co to taková aktualizace je.

    Tvrdí to pan Satrapa např. v Perl pro zelenáče (že nevejití se na jednu obrazovku je jakýsi kvalitativní skok ve velikosti programu
    Takže to pan Satrapa netvrdí, zase jste si vymyslel něco výrazně jiného.

    Mít při psaní a ladění programu průběžně poznačeno, co a jak jsem změnil, je zatraceně důležitá věc.
    Je to důležitá věc. Ale neřeší se to poznámkami ve zdrojovém kódu.

    Pak jste lhal.
    Nelhal. Jenom jsem porovnal několik vašich komentářů.

    Vysvětlil jsem vám, že výhybka se dá konstruovat tak, aby druhou kolej neovlivnila. Úplně primitivně se dá celý úsek s výhybkou (elektricky) oddělit od kolejí a jejich konce před a za spojit nějakými vodiči.
    Takže jste zase nepochopil, o čem je řeč.

    Ohledně toho stavebního řízení spíš věřím autorovi onoho článku než vám.
    Možná byste měl věřit spíš provozovatelům systému, kteří mají přehled, kolik jakých operací se provedlo. No a taky byste si mohl nejprve zjistit nějaké základní informace, abyste pak nepsal věci, kterými se střílíte do vlastní nohy. Většina žádostí, které jsou teď na úřadech, byla podána před 1. 7. 2024 – a řeší se ve starých systémech. Takže pokud by se zpracování těchto žádostí zastavilo, jak tvrdíte, znamenalo by to, že nefungují staré systémy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).