Hlavní navigace

Názor k článku 15 let datových schránek (1): Jaké to bylo na počátku? od A. S. Pergill - Ani jeden z těch autorů na NP není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2024 17:32

    A. S. Pergill

    Ani jeden z těch autorů na NP není novinář jako takový.

    Vy máte tendenci zlehčovat nebo dokonce zatloukat všechny průšvihy, související s digitalizací, asi jako komunističtí politrukové a další dělali to samé v případě informací o nedostatcích nebo průšvizích socialismu.

    "papírovou agendu nestíhali"
    1. Alespoň zčásti ano.
    2. Také na to nebyli nijak připraveni a mohutně improvizovali.

    To by znamenalo být na něco takového připraveni. Mít předem stanoveno, co se tedy přepravovat bude, a co bude muset počkat. A mít třeba krom koní i auta na dřevoplyn nebo jiný alternativní pohon. Případně třeba na některé trasy zapřáhnout krávy. A na jiné zverbovat od různých zásilkových služeb rikšy.
    A právě takováhle příprava na průšvih je to, co potřebujeme jako vepř domácí drbání i v té IT oblasti. A jistě problém je i v tom, že se nasazují do ostrého provozu betaverze a jiné nedodělky.
    Nicméně asi by nějaká sofistifikovanější verze přípravy dočasného návratu k papíru byla levnější než mít záložní IT systém od dalšího provozovatele a tvůrce SW, který by se nastartoval jen v případě takovéhoto průšvihu. Jak se o tom zmiňuje jeden z autorů na NP.

    MMCH stačí něco jako Carringtonova událost (1859) a celé slavné IT bude na hodně dlouhou dobu tam, kam slunce nesvítí. A nepomohla by ani záložní IT alternativa. Onehdy nás to minulo o pár hodin letu Země kolem Slunce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).