Hlavní navigace

Názor k článku 15 let datových schránek (1): Jaké to bylo na počátku? od Filip Jirsák - Proč pořád dokola opakujete, že šlo o největší...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2024 12:54

    Filip Jirsák

    Proč pořád dokola opakujete, že šlo o největší výpadek v historii? Nikdo to tu nerozporuje (já o tom mám své pochybnosti, ale považuju „největší IT výpadek v historii“ za novinářskou zkratku, která se používá několikrát za rok, a nemá smysl řešit, jestli to byl největší výpadek v historii, nebo druhý či třetí největší – je to nepodstatné. Ale nechápu, proč to opakujete pořád dokola, když to nikdo nerozporuje.

    Z toho důvodu také nelze věřit vašemu ujišťování, že digi verze stavebního řízení žádné problémy nemá.
    Ne, to s tím nijak nesouvisí. Digitální stavební řízení tímto problémem nijak postiženo nebylo.

    IMHO jednou z možností jak takové výpadky ustát je neodřezávání se od papírové agendy. Ostatně, některé letecké společnosti přešly v ten pátek na ruční vyplňování palubních lístků, což ukazuje foto v jednom z těch článků.
    Jenže jak se právě v pátek ukázalo, to nefunguje – protože to papírové zpracování je daleko pomalejší a nestíhá se to. Ten problém u leteckých společností v pátek byl právě v tom, že to ruční vyplňování vůbec nestíhali.

    To, co chcete, je jako kdybychom veškerou pozemní dopravu měli nastavenou tak, aby se zvládala i koňmo. Takže by se nepřepravovalo víc, než kolik zvládnou přepravit dostupní koně, nepřepravovalo by se to rychleji. To by znamenalo obrovské omezení dopravy, obrovské zpomalení, obrovské zdražení. Auta by pak vůbec nebyla potřeba – protože proč platit za auto i za koně, když máte vše nastavené tak, aby to zvládl i ten kůň a toho koně stejně musíte živit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).