Hlavní navigace

Názor k článku 15 let datových schránek (1): Jaké to bylo na počátku? od Filip Jirsák - jsou tyto náklady (když tu režii přepočteme na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2024 10:41

    Filip Jirsák

    jsou tyto náklady (když tu režii přepočteme na Kč) na aktualizace v podstatě vyhozenými penězi, jak u majitele, mobilu, tak u státu.
    Nejsou. Mimochodem, ta režie je tak malá, že mi Android ukazuje u eDokladů spotřebu dat 0. Prostě je to pod rozlišením toho, co Android ukazuje.

    Proto tvrdím, že Občanka v mobilu měla být koncipována tak, aby dostala z centra změnu, když k ní v centrální databázi dojde
    Ano, a otázka je, proč tvrdíte věci, které nejdou udělat.

    řešit ony ztracené mobily apod.
    Jak?

    což MMCH zvládají např. bankovní aplikace
    Ne, ty dělají něco úplně jiného. Vy máte nějakou bankovní aplikaci, kterou se prokazujete v offline režimu?

    Např. by se dala vázat instalace Občanky v mobilu na jištění přístroje biometrií a tím, že v případě jejího zrušení by se zneprovoznila.
    Jak přesně to zabrání tomu, aby se právoplatný uživatel té eDokladovky neprokazoval starými neplatnými doklady?

    A klíčová otázka – proč pořád melete blbosti o věcech, kterým vůbec nerozumíte? Ptal jsem se vás několikrát, jak byste řešil konkrétní situace. Na to jste neodpověděl. Ptal jsem se vás, čemu to současné řešení vadí – přišel jste jen s náklady na stahování dat, které jsou tak nízké, že je ani neumíte vyjádřit. Navíc jste se nedávno sám vychloubal, že máte v mobilu neomezená data, a tvářil jste se, že to tak musí mít každý.

    Ano, takové tabulky existují a naleznou se tam podobné trendy jako u těch třímístných.
    Chováte se, jako když se předškolkové dítě vytahuje profesorovi matematiky, že umí napočítat až do desíti. A pak mu to nestačí, tak se pochlubí, že jeho tatínek zvládá napočítat až do dvaceti.

    Velikost radiánu závisí na čísle pí. Protože velikost tohoto čísla není známa (jsou dostupné jen aproximace a s vysokou pravděpodobností jeho hodnotu nebudeme znát nikdy), nemůže být známa ani velikost radiánu.
    Číslo pí a radián jsou známy. To, že vy znáte akorát desetinný zápis v desítkové soustavě, neznamená, že někdo jiný nezná i něco jiného.

    Selský rozum lepší matematiky.
    To je jediná vaše pozoruhodná vlastnost. Jste totální hlupák, ale myslíte si o sobě, bůhvíjak nejste chytrý. Drtivá většina hloupých lidí o sobě tuší, že nepatří k nejchytřejším. Ale vy si to vůbec nepřipouštíte a chrlíte jeden důkaz své hlouposti za druhým.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).