Hlavní navigace

Názor k článku 15 let datových schránek (1): Jaké to bylo na počátku? od A. S. Pergill - Ano, bude třeba porovnat s podpisy z doby,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2024 10:15

    A. S. Pergill

    Ano, bude třeba porovnat s podpisy z doby, do níž se hlásí ten testovaaný dokument.

    Celá série pana Peterky je o exspiraci digi podepsaných dokumentů s ukončením platnosti příslušného certifikátu, a jak té exspiraci zabránit permanentní manipulaci s tímto dokumentem (IMHO "digitální samohanou").

    Vím, co dělají normální lidé, kteří mají firmu a ta vytváří nebo ošetřuje nějaké hodnoty. Takže jsou, na rozdíl od digitalizátorů, pro společnost přínosem.

    Pochopitelně, to, co jste napsal o pečetích, je jen snůška nesmyslů.

    A, pochopitelně, hlavní problém je ten, že až nám začnou vypínat elektřinu (dnes má vláda schválit balík opatření, který to zavede s vysokou pravděpodobností již tuto zimu), tak papír na mechanickém psacím stroji napíšu i při svíčce a podepíšu ho perem, průpiskou nebo speciální tužkou.
    Když bude moc zle, tak duběnky v lese nasbírám '(nehledě k tomu, že se dá místo nich použít i hodně hustý odvar z dubové kůry), ostatní ingredience na duběnkový inkoust "mám schovaný" a nějaké ptačí pero se taky sežene.
    A do datové, schránky se bez elektřiny nedostanu (a jen blázen by do ní ostatně lezl třeba z mobilu a vybíjel si elektřinu z baterky), ani neprovedu další digitalizační úkony z toho plynoucí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).