Hlavní navigace

Názor k článku 15 let datových schránek (1): Jaké to bylo na počátku? od Filip Jirsák - Je to co do výsledku to samé a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 7. 2024 11:23

    Filip Jirsák

    Je to co do výsledku to samé a ono "nelze se připojit" asi znamená něco jiného, než že nejsou zaplá mobilní data a místní wifi chce heslo (alespoň můj telefon, než jsem koupil data neomezená, to rozlišoval).
    Není to to samé. „Není k dispozici aktualizace“ znamená, že není k dispozici nová verze na serveru. „Nelze se připojit“ znamená problém v komunikaci se serverem – obvykle je spíš na klientovi nebo v mezilehlé síti.

    Nelze se připojit asi znamená, že se nelze připojit k serveru, odkud by se stáhly aktualizace. Což např. může znamenat, že není zapnutá WiFi a uživatel má (jako každý normální uživatel) povoleny aktualizace jen přes WiFi. Nebo je připojen na WiFi, ale tam je zakázaná komunikace s aktualizačními servery (což se běžně dělá, protože když si někdo sedl do autobusu nebo vlaku, připojil se na WiFi a začala se mu stahovat aktualizace Windows, radost z toho neměl nikdo – i když dnes už se aspoň OS řídí příznakem, že je WiFi měřená/placená).

    Navíc vy to tady pořád podáváte tak, že šlo o aktualizaci aplikace, což je ovšem jenom vaše ničím nepodložená domněnka. A myslím si, že aplikace sama ani nemůže vyvolat aktualizaci – že může maximálně uživateli otevřít stránku aplikace v Google Play a je pak na něm, aby aplikaci aktualizoval. A veškeré chybové hlášky pak pocházejí z Google Play, aplikace nad nimi nemá žádnou kontrolu.

    A ten váš blábol, že je to samé „aktualizace není dostupná“ a „nelze se připojit“? Manželka vás pošle do obchodu koupit máslo, vy si před barákem zapálíte a nikam nepůjdete a vrátíte se bez másla a budete tvrdit, že v obchodě už máslo neměli. Pak manželka stejný den bude potřebovat do toho obchodu stejně zajít, a zjistí, že máslo mají a měli ho celý den. Můžete jí pak zkusit vysvětlit, že „máslo nemají“ a „do obchodu jsem vůbec nešel“ je ve výsledku jedno a to samé.

    Prvočíselná věta nebyla podpořena matematickým důkazem.
    Ve vašem paralelním vesmíru ne. V našem vesmíru ta věta byla dokázána v roce 1896, jednodušší důkaz byl podán v roce 1909 a v roce 1949 byl objeven elementární důkaz.

    Kdyby k tomu neexistoval důkaz, nenazývají to matematikové větou, ale hypotézou nebo domněnkou.

    Takovou domněnkou je třeba Riemannova hypotéza, která by právě pro libovolné číslo n dokázala stanovit, kolik maximálně může být prvočísel menších než n. Tj. to je to tvrzení, o kterém vy jste tvrdil, že je dokázané.

    Znovu narážíme na vaši neuvěřitelnou schopnost tvrdit věci přesně opačně, než jsou ve skutečnosti. Tvrdíte, že existuje nějaká horní hranice na počet prvočísel v určité části číselné osy, která se neustále zmenšuje – přitom žádné takové tvrzení dokázáno nebylo, a jedno z tvrzení, které něco takového říká, je právě Riemannova hypotéza, která byl v roce 2000 zařazena mezi sedm největších matematických problémů nového tisíciletí. A naopak o Prvočíselné větě, která je dokázána už přes sto let, tvrdíte, že dokázána nebyla.

    Přitom jsou to věci, které byste našel i na vámi oblíbené Wikipedii, kdybyste se obtěžoval něco si ověřit před tím, než plácnete nějaký nesmysl.

    Ano, některé prohlížeče PNG a MNG zobrazují. Jiné s tím mají problémy, protože si neumějí zjistit jejich velikost. Alespoň podle dokumentace k Image Magicku verze 6.
    Jak jsem psal, v tomto vesmíru běžně používané webové prohlížeče MNG nepodporují. Nepodporuje ho Firefox (ani jiné prohlížeče založené na Gecku), Chrome a Edge (ani jiné prohlížeče založené na Blinku) ani Safari.

    Opět, dočetl byste se to i na vámi oblíbené Wikipedii. Nebo se to dá zjistit na Can I Use. Ale to vy ne, vy radši plácáte nesmysly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).