Hlavní navigace

Názor k aktualitě Unijní registr po brexitu pozastavil 81 tisíc domén vlastněných Brity od Filip Jirsák - Jehovista: Nerozumíte Brexitu. Brexit je čistě rozhodnutí Velké...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2021 17:55

    Filip Jirsák

    Jehovista: Nerozumíte Brexitu. Brexit je čistě rozhodnutí Velké Británie, nikoho jiného. Ostatní státy EU k tomu mohly říct akorát „OK, myslíme si, že děláte chybu, ale jeto vaše rozhodnutí, budiž po vašem“. Což také udělaly.

    Při vyjednávání o Brexitu si Velká Británie nepochybně mohla zkusit vyjednat výjimku, aby mohla dál používat doménu .eu. Velká Británie mohla vyjednat, že zůstane členem EHP (jako Norsko, Island Lichtenštejnsko), což by subjektům zde sídlícím zakládalo právo používat doménu .eu. Byla to ale starost Velké Británie, aby si tohle dojednala, ne starost EU. Proč by se měla EU starat o nečlena, aktivně se ho vyptávat, zda náhodou nechce používat doménu .eu a zařizovat za něj přístup k té doméně?

    Velká Británie si mohla nejprve vyjednat podmínky opuštění EU a teprve pak se rozhodnout, zda chce EU opustit, nebo zda pro ni není lepší v EU zůstat. Místo toho se Velká Británie rozhodla, že chce EU opustit za každou cenu. Prostě nebudou v EU ať to stojí co to stojí. Pak se VB strašně divila, že EU hájí zájmy členských států a ne zájmy VB, která už je mimo EU. Výjimky pro .eu si VB nevyjednala (protože řešila daleko důležitější věci). Proč by EU měla vodit Velkou Británii za ručičku, řešit za ni doménu a spoustu dalších věcí?

    Velká Británie se chtěla osamostatnit od EU, osamostatnila se – tak to nevytýkejte EU.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).