Hlavní navigace

Názor k aktualitě Stát chce 5G signál ve vlacích, vypsal konzultace k získání dotací na pokrytí koridorů od Vindis - Koukal jsem na to a pro mě to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 7. 2022 18:42

    Vindis

    Koukal jsem na to a pro mě to ve skutečnosti nemá vypovídající hodnotu. Jak jsem pochopil, tak ty limitní hodnoty jsou tam dost na hraně. V mobilu to je vlastně jen jedna čárka. Proto mi také přijde divný, že v GSM mají všichni 100%. Což mi přijde přehnaně optimisticky. Když má oudoor pod -100 dBm, což oni berou ještě jako se signálem, pak je jasné, že uvnitř, vlastně čehokoli, už ten signál těžko bude, ať je to stíněno jakkoli. Netvrdím, že vagony netlumí. Tlumí. To ostatně tlumí cokoli - barák, kopec, stromy a tak dále. Tady jde v principu o to, že když uvnitř vagonu není signál, zákonitě to znamená, že venku také není bůhví jaký signál.

    Oficiální měření se berou vlastně na limitní hodnoty. Což je ale v realitě poněkud k ničemu. Pro mě jedna čárka venku znamená, že je pokrytí nespolehlivé - může kdykoli vypadnout. A realita tomu dává za pravdu. Operátoři i měřiči jen tak jednoduše řeknou, že je v místě pokryto, ale uživatel mobilu v tom místě na signál nadává, že tam vlastně není.
    Bylo by fajn, kdyby se koridory signálově zlepšili. Ale ne stylem, že v limitních hodnotách je tam signál. To je k ničemu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).