Hlavní navigace

Názor k aktualitě Skylink na konci května úplně vyřadí z nabídky Eurosport od Vindis - Telly/DIGI a AMC je stejný případ. Tam se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2020 21:46

    Vindis

    Telly/DIGI a AMC je stejný případ. Tam se také dohaduji/dohadovali o ceně. Akorát s tím rozdílem, že DIGI vyřadil ty programy ještě před vypršením smlouvy bez souhlasu druhé strany (AMC). Proto ten soudní příkaz, kdy musel DIGI poskytovat stanice podle dané smlouvy. To koncem roku vypršelo.

    Zde ovšem Skylink/M7 Group jedná trochu férově. V minulosti nastalo několik situací, kdy Skylink hrozil ukončením, ale pak na poslední chvíli se dohodl a programy nadále fungovaly. Neinformovaný by si toho ani nevšiml. S největší pravděpodobnosti to bude i zde. Je to jen strategická hra, která na konci vyústí v to, že programy budou nadále k dispozici.
    Navíc je v tom i právní stránka. Poskytovatel má ze zákona povinnost informovat uživatelé o všech změnách, která mohou v příštím měsíci nastat. A pokud ještě neexistuje dohoda, která zaručuje, že po 1.6. budou programy k dispozici, tak je lepší raději informovat o tom, že mohou být programy vyřazeny. Tím se pak vyhnou soudním tahanicím o tom, že uživatele předem neinformoval. Což se stalo právě u DIGI/Telly, kde i právníci psali, že vyřazení AMC programů bylo v rozporu se zákonem, kdy DIGI dostatečně předem neinformoval o změnách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).