Hlavní navigace

Názor k aktualitě Seznam.cz umožňuje v Skliku snadno zakázat inzerci na dezinformačních webech od mar - U PL vadí, že prostě publikuje všechno a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2018 9:58

    mar (neregistrovaný)

    U PL vadí, že prostě publikuje všechno a tím boří zavedený agenda-setting mainstreamu. Vadí stavění názorů proti sobě i když to není nutné, má bulvární narativ a dávání relevance i názorům z tzv. okraje politického spektra. Politik je tak často tlačen do obhajoby proti jiným pohledům na svět, což se prostě dříve nenosilo a takové weby mají lepší paměť a odhalují kontinuitu myšlení, názorů politika či které strany. Jenže pořád mi to přijde lepší, než se tvářit nezávisle a vynášet zprávy v podobě ultimátních pravd, jako to dělá třeba aktualne.cz/li­dovky.cz a nepřiznat, že ti také hrajou na jednu (levou) stranu.

    A jak píšete, buď by byl ten seznam skutečně relevantní ve chvíli přidání dalších médií a agentur (blesk.aktual­ně,novinky, média pracující s ČTK) a nebo, pokud by na tom seznamu byly dlouhodobě sledované média, nikoli jak je to dnes, že vyšťourali nějaký článek z tisíců a řekli, tady nám chybí zdroj a tím odsoudili celý web k zatracení inzerenty.

    Na seznamu mohl být například zvedavec.cz (ten pokud vidím, ani reklamy na webu nemá), tím pádem by tam mohl být dle nastavených pravidel web blisty.cz, různé léčitelské konspirace. Asi i Aeronet, ale u něj spočívá problém v tom, že na v základu pravdivou informaci je nalepena politický agenda - jenže tak přesně fungují třeba právě Lidovky, Deník referendum. Na mě však celý ten projekt působí především kádrovácky a jako typická socialistická agitka buď nacionálně socialistiká (seznamy Židů) nebo komunistická (seznamy třídních nepřátel).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).