Hlavní navigace

Názor k aktualitě První údery německého kladiva na hatespeech dopadly na političku a satirický časopis od Filip Jirsák - Když se přistěhovalec a domorodec dopustí za zcela...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2018 16:40

    Filip Jirsák

    Když se přistěhovalec a domorodec dopustí za zcela identických okolností zcela identického zločinu, přistěhovalcova vina je větší, protože se tím zločinem dopustil ještě navíc zneužití pohostinnosti. Rozumějte: "Nejen že se nám sem nakvartýroval bez pozvání, ale ještě navíc nám tady dělá brajgl."
    To byste ale musel nejprve umět rozlišit přistěhovalce a domorodce. Co takhle trestat zločiny i podle věku? Mladí se sem také nakvartýrovali bez pozvání. Jinak to, že se někdo někam nakvartýroval bez pozvání, to samozřejmě neplatí jenom mezi státy, ale i mezi kraji nebo obcemi. V mnoha vesnicích nebo malých městech se dívají skrz prsty na „náplavu“ nebo „pražáky“, a to i když tam žijí desítky let. A „náplavou“ a „pražáky“ jsou i jejich děti, i když jsou starší, než „domorodci“.

    Ne proto, že jsou to imigranti, ale proto, abychom věděli, kdo z nich zneužívá naší pohostinnosti.
    Já k tomu nepotřebuji vědět, kdo je imigrant a kdo ne. Naší pohostinnosti zneužívá kdokoli, kdo spáchá nějaký kriminální čin, bez ohledu na to, zda ho označíte za imigranta nebo za domorodce.

    Pokud to stále nechápete, sdělte mi prosím svou adresu, od příštího ponděli se k vám doživotně nastěhuji.
    To vy si chcete přivlastňovat něco, co vám nepatří. Nebo jak jste přišel na to, že vesnice někde na druhém konci republiky je „vaše“ a jste tam domorodec?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).