Hlavní navigace

Názor k aktualitě Pošta si bude sama schopna zjistit, že adresát už nežije od Filip Jirsák - vždyť jsi s tím sám přišel, cituji: Kde je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2024 18:33

    Filip Jirsák

    vždyť jsi s tím sám přišel, cituji:
    Kde je v té citaci něco o bezpečnosti?

    To není žádné doztotožnění, ale spíš synchronizace.
    Když je to získání dalších údajů, abyste dokázal osobu s dostatečnou mírou jistoty ztotožnit s osobou v základních registrech, je myslím „doztotožnění“ docela dobrý název.

    Časté problémy jsou třeba v trvalé adrese, musí se shodovat na písmenko, ale historicky se jedna a tatáž adresa psala trochu různé, u měst se neuváděla městká část atd.
    Ne, to v rozumné implementaci opravdu problém není. Za prvé, různé reprezentace adres používané veřejnými institucemi jsou vzájemně převoditelné. Za druhé, současná vyhláška o psaní adres platí už od roku 2012. Za třetí, většina lidí neví, jak adresu správně napsat, ale to řeší RUIAN nebo dříve UIR-ADR, který ty různé zápisy normalizuje. Za čtvrté, banka používá adresu, která je napsaná na dokladu, kde je napsaná správně. Ale i když máte adresu poskytnutou člověkem a ne z dokladu, převedete ji s pomocí RUAINu na standardní adresu a problém je vyřešen.

    Pokud doklad bude kradený, tak je úplně jedno, že se spáruje s NIA, že?
    Pokud bude doklad kradený a bude to nahlášené, nebude v ROBu evidován jako platný doklad. Pokud to nebude nahlášené, nebo ani v databázi neplatných dokladů.

    doteď se banky RUIAN nemuseli řídit,
    Nemuseli neznamená nemohli.

    z tohoto důvodu je potřeba nová občanka, s těmi původními knížkami, které ještě mohou být platné ti bankovní identitu nezaloží
    Důvodem není adresa, ta se dá převést na standardizovanou adresu kdykoli. Problém je v tom, že tyhle doklady nejsou v ROBu evidované.

    Co jsem ti potvrdil, že na poště ti bez výzvy nedají dopis?
    Nic takového jsem ale já netvrdil.

    Nebo, že o žádné povýšení účtu nejde ač pořád tvrdíš opak?
    Ano, to jste potvrdil. Potvrdil jste, že uživatelský účet u banky může být ve stavu, kdy neumožňuje využívat některé služby banky. A pak to můžete změnit, že účet získá nové možnosti. Tomu, když vylepšíte možnosti něčeho, se občas říká „povýšení“. Třeba když svou internetovou přípojku ze 100 Mbit/s změníte na 250 Mbit/s, říká se tomu povýšení.

    Pokud si tedy u banky vezmu kreditní kartu, je to také povýšení účtu, protože tím získám nové možnosti?
    Kreditní karta není vlastnost uživatelského účtu u banky. Ale třeba když budete mít k nějakému běžnému účtu právo vidět transakce, které tam probíhají, a získáte právo i transakce podepisovat, je to povýšení účtu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).