Hlavní navigace

Názor k aktualitě Pořad 168 hodin končí, Nora Fridrichová v ČT zůstává od Filip Jirsák - jouda: To, na co narážíte, ovšem není (a...

  • 28. 7. 2024 9:39

    Filip Jirsák

    jouda: To, na co narážíte, ovšem není (a nikdy nebyla) pravda. (Což je patrně důvod, proč ani nemáte odvahu to napsat.) Pokud jde totiž o výchovu dětí, ta není nutné vychovávat v manželství. Naopak jsou manželství, která žádné děti nevychovávají. A děti mohou samozřejmě vychovávat i homosexuální páry.

    ČT to má pokrýt a pokrývá, ale ve vzdělávacích pořadech pro děti, ne v aktuální publicistice. Pokud někoho vzdělání minulo, holt si to bude muset dostudovat.

    pro absolutně stejná práva žádný důvod neni
    Tohle je absolutní nepochopení lidských práv. Lidská práva mají všichni stejná, a musí být velmi dobrý důvod, proč nějaké lidské právo někomu omezit. Obvykle z důvodu ochrany lidských práv jiných lidí.

    Váš přístup (lidská práva jen pro někoho, a ostatní nás musí přesvědčit, že jsou jich také hodni) je přesně to, proč deklarace všeobecných lidských práv vznikla. Pokud to postavíte vaším způsobem, že si lidská práva musí někdo zasloužit, vždycky se najde důvod, proč si je nezaslouží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).