Hlavní navigace

Názor k aktualitě Pořad 168 hodin končí, Nora Fridrichová v ČT zůstává od Filip Jirsák - Chápu vás správně, že když jde o woke...

  • 26. 7. 2024 21:13

    Filip Jirsák

    Chápu vás správně, že když jde o woke záležitosti, je to věc demokracie
    Ne. Prostě součástí demokracie – dokonce klíčovou – je to, že všichni lidé mají stejná práva. Že se vám to nelíbí je váš problém. Možná vám pomůže, když si představíte, že vy byste byl ten, kdo by měl méně práv než jiní.

    musí se to podpořit i za cenu porušení demokraticky schváleného zákona?
    Když se o nějakém zákoně debatuje, je logické, že to, o čem se debatuje, ještě není schválený zákon. To ale není porušením zákona.

    Každopádně média veřejné služby mají podporovat demokracii. Je to jejich důležitá role. Pokud se nějací politici, vláda, politická strana, poslanci chovají protidemokraticky, musí na to média veřejné služby upozorňovat. Právě proto média veřejné služby máme. Protože to, že je někdo poslanec, ještě není zárukou toho, že bude jednat vždy ve prospěch demokracie. Nebo ve prospěch společnosti. Takže to, že média veřejné služby někdy vysílají něco, co se nelíbí poslancům vládních stran, to není nic špatného.

    Jinak je hezké, jak někteří argumentují, že ČT není objektivní, protože je provládní, vy zase, že není objektivní, protože je protivládní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).