Hlavní navigace

Názor k aktualitě Po CZC skončí i samostatný e-shop Mall.cz, také se přesune na tržiště Allegro od WIFT - Taky jsem si myslel, že u zelenýho uřvanýho...

  • 2. 9. 2024 18:32

    WIFT

    Taky jsem si myslel, že u zelenýho uřvanýho zm*a (ZUZ) nakupovat nebudu a hle ... mám tam to jejich Plus.
    Absence CZC je samozřejmě velký špatný (nakupoval jsem tam taky určitě nejméně od r. 2004, z tohohle roku je jediná faktua, kterou se mi nepovedlo stáhnout), ale nějak bylo, nějak bude. e-shopy beru pragmaticky. Když bude to, co sháním, výhodně u ZUZ, vezmu to tam. Když to bude výhodně jinde, vezmu to jinde. To "výhodně" samozřejmě zahrnuje i možnosti reklamace a další komfort koncového spotřebitele, není to vždy jen o ceně. U Allegra beru jen věci, které se prostě reklamovat nebudou (a když, tak primárním cílem bude spíš zajímavá experience než reálná možnost reklamace) - cetky, které bych jinak sehnal přímo u Číňana, ale bude z nějakého důvodu (např. rychlost dodání) výhodnější je vzít od Poláka. Bral jsem tam třeba baterku do notebooku (u Avacomu nedostupnou) nebo super laciný PC (původně tenký klient) na hraní a na pokusy (s tím, že ten se fakt za těch pár stovek reklamovat nebude, spíš ho svými pokusy zničím).
    Bohužel mi exla i Budějcká pobočka Exasoftu (bývalý RAMM) - prostě zavřeli a popr**li, takže tam asi taky už nic brát nebudu (tam byla výhoda bezpřirážkového osobního odběru a možnosti osobní reklamace, to padlo).
    A jak všichni chválí Mironet, tak tam se asi podívám taky.
    Prostě pragmaticky. Likvidace CZC suxx, o tom žádná (pro mě to byla srdcovka), ale tragédie přeci jen vypadá jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).