Hlavní navigace

Názor k aktualitě O dotaci na zlepšení mobilního signálu ve vlacích mají zájem všichni hlavní dopravci od Filip Jirsák - tak zcela jistě se žádné obvinění o...

  • 4. 9. 2024 11:37

    Filip Jirsák

    tak zcela jistě se žádné obvinění o nehospodárnosti konat nebude
    Zaznamenal jsme případ, kdy nové zastupitelstvo po volbách obvinilo předchozího starostu, že obec zadlužil příliš. Takže jistotu opravdu nemáte.

    Většina obyvatel celé republiky, nejenom malých obcí, bere úvěry a provoz na dluh jako samozřejmost, protože se tak děje na celostátní úrovni, na krajské úrovni a nikoho tedy nepřekvapí, že je totéž i na úrovni regionální a místní, bohužel.
    To, že se něco bere jako samozřejmost, neznamená, že je to považováno za správné. Třeba zrovna u toho státního dluhu je lidem ze všech stran vtloukáno do hlavy, že je špatný. Dále to, že lidé považují něco za normální v osobních financích nebo u komerčních firem, neznamená, že po veřejných institucích nebudou chtít pravý opak. Snad každému je jasné, že když chce firma zvýšit svoji efektivitu, může sice proškrtat nějaké zbytné výdaje, ale především musí investovat. Jakmile jde o veřejné prostředky, drtivá většina lidí najednou zná jenom škrtání výdajů a asi si myslí, že se veřejný sektor zefektivní bez investic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).