Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k aktualitě O dotaci na zlepšení mobilního signálu ve vlacích mají zájem všichni hlavní dopravci.

  • 3. 9. 2024 18:08

    Tovach

    daň z nemovitosti je u nás trestuhodně nízká

    Ta nízká daň z nemovitosti v ČR zcela odpovídá tomu, jak se obce a města starají o jejich rozvoj. Nevím odkud jste, pokud z Prahy, tak se někdy vypravte do středočeského kraje za Říčany a v Mukařově doprava směr Sázava a tam si ty obce projeďte.

    To je oblast kde jsou chatové osady ve větší míře, než rodinné domy a čas se tam zastavil v 70 letech. Tedy jen ten čas, kdy obce něco dělají, to jak zvyšují daň z nemovitosti se jaksi nezastavilo.

    Dostat se k nemovitosti bez vozu, který má světlou výšku menší než 18+ cm jaksi nejde, protože nikde nejsou cesty a všude jen vyježděné koleje, tu přes louku, tu přes les tu přes nějaký cizí pozemek apod. A obcím je to zcela ukradené a nikde cesty dělat nehodlají. Jen vyžadují to, že fekálie musí likvidovat fekální vůz, který tam odmítá jezdit, protože tam prostě úzkýma "cestama" neprojede aniž by si o stromy neorval auto.

    Odvoz odpadu? 1x za 14 dní za 1200 kč ročně... v Praze mě to stojí polovinu. Nedovedete si představit, jak to vypadá po pár dnech v létě, kdy se odpad navrší do hromad 2x přesahující velikost popelnic. Vyvážet to častěji nehodlají, takto to prý stačí. Smrad, vosy a mouchy se tu můžou posílat na export.

    Veřejné osvětlení nebo chodníky? Utopie. Chodíte všude po neosvětlené silnici bez krajnice a čekáte, kdy si vás na přední masku namaže nějaký náklaďák.

    Takže daň z nemovitosti ve spojitosti s "trestuhodně nízké" bych tu fakt nepoužíval. Ta je tu k poskytovaným službám extrémně vysoká.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).