Hlavní navigace

Názor k aktualitě Nešlo o útok, ale chybu v updatu, vysvětluje CrowdStrike příčiny obřího IT výpadku od mlaskac - MS je akcionar CS, tedy ulickou si saha...

  • 22. 7. 2024 11:08

    mlaskac

    MS je akcionar CS, tedy ulickou si saha na penize ktere by mu radovi uzivatale jeho produktu nedodali. Stejne tak je mozne ze tak jako OPICE ma CS prime volani nedokumentovanych api.

    Nicmene je to chyba v definici, ten vlastni sw se nemelil pouze se v definici poprve objevil obsah kterej to "naparsovalo" na nullpointer a smrt. mozna mozna kdyby tu aktualizaci necpali primo tomu sw ale aktualizacnimu agentu (coz nejspis zavedou) co pojede v userspace a pote co potvrdi ze je to ok to teprve zacne system kterej bezi mnohem vyse (nize) uzivat.

    konspiracni teorie ze to CS vzalo na sebe samozrejme porad ziji i kdyz jsou hotove debugy a dumpy chovani po prijeti aktualizace ktere jasne ukazuji ze je to chyba v datech. jako fantazijni by bylo kdyby o byl fakt utok tj zacal nekdo hromadne tlacit tu komunikaci ktera vedla k te definici protoze o te chybe vedel, ale to je fakt cista fantasmagorie ale 1% konspiratorum staci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).