Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k aktualitě Léky má být možné objednávat až domů, plánuje ministerstvo zdravotnictví.

  • 14. 7. 2024 11:12

    petrph

    jestli bych si dovolil takovou poznåmku, k tomu ".. Cena poštovného bude právě u té místní lékárny nižší, protože to nepoveze kurýr z nějakého centrálního skladu v krajském městě, ale někdo místní objede okolí té lékárny."..
    Jenomže, oni to ti velcí dopravci dělají podobně. Ve větších městech mají vybudovaná depa, kam přiveze (třeba kamion) všechny zásilky naráz (centrálně ze skladu doslova z celého svéta), a odtud je pak rozvážejí místní dopravci po okolí. na adresy.
    Čili - i tohle se dá spočítat, co tvoří většinu té ceny, v rozpočítání na balíček. A dá se odhadnout že právě ten místní dovoz - na určenou adresu, s tím že ten dotyčný musí být doma, kurýr musí počkat než sjede třeba z 5.patra, musí třeba i doplatit, řešit co dělat když není doma,, atd...Náklady na placený čas toho kurýra). rostou, a rozhodně by to nebylo 30 Kč,, Jen pro porovnání - cena za dodání na adresu u velkych dopravců je přes 100 Kč, plus dalších 20-30 za za placení dobírkou,.. atd..
    'Takže - to ať si lékárníci spočítají, zda o to bude zajem. Je zde jistě druhå možnost, a jak jsem slyšel, že to tak dělají malé obce, že si vyberou od místních nemohoucích občanů recepty a pro ty jim společně sjedou do lékárny vyberou a dovezou, možná by to chtělo zjistit jaké jsou zkusenosti v tom.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).