Hlavní navigace

Názor k aktualitě Léky má být možné objednávat až domů, plánuje ministerstvo zdravotnictví od Melvi - Nejde o to, že by se zrušily všechny...

  • 10. 7. 2024 12:46

    Melvi

    Nejde o to, že by se zrušily všechny lékárny a léky se jen zasílaly kurýrem.

    Já také nemyslím zrušit všechny. Ale ty malé lokální. Stačí když přijdou o půlku klientely a už budou zvažovat zavření. Zůstanou pak velké v nákupácích. Třeba do toho začne fušovat Alza (s alza premium... ty kráso).

    To dávkování nemusí lékárník vysvětlovat vám, ale [...]
    Furt v té krabici je příbalový leták a s ním ten škrabopis snad rozluštím. Rodinného příslušníka poučím, aby příště dával pozor (ale pravděpodobně vám vyzvedne stejný lék, co vám dochází). Neřešitelný problém. Pokud špatně vidím, mám brýle nebo žiju v pečovatélaku apod. I Před nástupem internetu byli lidi schopný se dopátrat informací. Asi to mám jinak, já se o svoje příbuzenstvo zajímám, oni o mě, vídáme se. Domu můžu jet zajížďkou kolem lékárny, když bude potřeba.

    Ad ten váš poslední odstavec, já furt nevím, proč bych měl čekat na večer. Buď je mi zle, jdu k doktorovi (prevít za mnou nepřijede), dostanu e-recept, vyzvednu v nejbližší lékárně, aby se mi asap ulevilo. Nejedu domu objednávat a čekat na kurýra. Pokud je to něco dlouhodobého, tak je to na mě se včas ozvat (pak spojím vyzvednutí s městem nebo přes rodinu). Když ne, moje blbost a snad se z toho poučím.
    Jinak online objednání s e-recptu by mělo fungovat u Benu (1x vyzkoušeno, ale stornováno - výpadek, dodáván byl dovoz pouze do nemocnic)

    Takže se bojíte, že to nakupování přes internet budou lidi využívat.
    Jak napsal Ja_uz_budu_hod­ny_dedecku. Posílí to nadnárodní lékárny a vyrostou e-shopy. Lokální vůbec, těm to nejhůř ublíží. Ale prezentovat se to bude tak, že to vyřídí místní lékárna na náměstí. Ona přece nekrachne, je to jen další kaná, má taky možnost (viz příspěvky ostatních)... Jasně, on má lékárník kapacitu chodit na poštu, řešit štítky, lístky, provozovat eshop atd. Pak tu bude kampaň dodání do druhého dne, poštovný za kačku. To asi taky neustojí ten malej lokální. Nebude mít ani vyjednávací páku na přepravní společnosti jako velkej hráč. (Přičtěte ještě slevy typu "léky bez doplatku").

    Proč byste objednával u místní lékárny? Kurýr to přiveze, rozbalíte a v tom stejný ATB (třeba) o 30kc dráž než z drmaxu. Nemluvě o ceně poštovného. Za rok se to nasčítá a dá to tisícíkorunu v rozdílu? Pro někoho nezanedbatelná částka.

    Třeba je skrytým cílem omezit vliv ČLnK. Nevím, jeslti v ní jsou členy Benu, Drmax a další.

    Takže závěrem: vyhraje eshop, nadnárodní lékárny, pojdou malé (zkrachují, dozijou se zakladatelem).

    Mějte krásné léto a přeji pevné zdraví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).