Hlavní navigace

Názor k aktualitě Léky má být možné objednávat až domů, plánuje ministerstvo zdravotnictví od Melvi - Žiju ve městě, kde minulý režim naplánoval paneláky,...

  • 10. 7. 2024 0:08

    Melvi

    Žiju ve městě, kde minulý režim naplánoval paneláky, školy, školky a zdravotní střediska. Dokonce poliklinika má svoji lékárnu. Ta střediska plní svůj účel a každé sídlištní má i lékárnu (soukromník). Takže když jdu k lékaři (praktik, dětský) a dostanu e-recept, tak jdu hned do té lékárny (Dokonce naše dětská si tam volá, co mají skladem v době celostátních výpadků). Takže, u těchto léků na akutní stav, nevím proč bych měl čekat na příbuzného až mi doveze lék.

    Pokud se jedná o dlouhodobou léčbu a dochází mi balení, tak se snad dá naplánovat cesta do většího města. Ideálně to spojit s nákupem? Snad v každém Kauflandu je DrMax nebo předám rodině (zde předpokládám rodiče>dětem ... "Synku, až pojedete k nám, zastav se mi v lékárně..")

    Co se týká škrabopisu 1-4-7, tak jsem se nesetkal s lékem, co by měl dávkování 4 tablety ráno, ale třeba mi zdraví ještě slouží. On třeba zápis 1-1-1 značí 1 ráno, 1 odpo, 1 večer. Každopádně to dávkování píše a vysvětluje lékárník přede mnou a když to nepřečtu, tak se prostě ozvu. (Tím škrabopis neobhajuji)

    A já se bojím toho, že zaniknou malé soukromé lékárny a zůstanou ty nadnárodní a e-shopy. Kde prostě jde o čísla, která ta naše lékárna u zdravotního střediska nemůže splnit. Zkušenosti máme z jiných odvětví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).