Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k aktualitě Hackeři skrze NFC v mobilech klonovali platební karty Čechů a vybírali peníze z bankomatů.

  • 30. 8. 2024 11:49

    Uncaught ReferenceError:

    to, že se nechá někdo cíleně nachytat považuješ za jeho chybu? Aj jéje, rád bych tě někdy potkal a ukázal ti jak takové sofistikované útoky mohou vypadat, že běžné zařízení ti nedávají dostatek nástrojů jak tomu zabránit. Však i při analýze musíme trávit hodiny hledáním a sledování a cíleně něco hledáme, naopak nachytat se může kdykoliv, 24 hodin denně i v období kdy nemáš plnou pozornost, když jsi nemocný, ve stresu. Naopak řídit můžeš jen, když k tomu jsi způsobilí a ještě když řídíš pracovně, musíš mít povinný odpočinek.

    Doporučení tipu neklikejte na neznámé odkazy (většina odkazů je neznámých, od toho jsou), neklikejte na reklamy (jejich vnucování všude možné a neschopnost přesně zavírat overlay tomu moc nepomáhá), nenavštěvujte nebezpečné stránky (jak poznám nebezpečnou stránku?), neinstalujte aplikace mimo oficiální obchody (nelze vždy poznat, že se vlastně do mobilu aplikace instaluje, i v oficiálních obchodem jsou ty špatné) jsou k ničemu.

    Dokud může útočník podvrhnout rozhraní tak, že nelze na první a ani druhý pohled poznat, že je podvrhnuté, je něco špatně. Stejně tak dokud útočník může zcizit pouze číslo karty a tím platit, je něco špatně na straně banky a ne na tvé straně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).